Laatste artikelen

Zomaar een knutseltje met een mooi pad in een herfstbos.

Reacties (14)

Omdat Sint en Piet weer in het land zijn, mocht Laura haar schoentje zetten. Nu zette ze het natuurlijk op de rand van de open haard. Wel maakte ze zich een beetje zorgen, tja dat Piet een cadeautje door de schoorsteen in haar schoen kon gooien, dat was kennelijk geen probleem. Maar na even denken vroeg ze aan haar moeder : "Mamma wordt het cadeautje dan niet zwart van het roet? "

Ja als je nu Pieten hebt die zwart van het roet uit de schoorsteen zijn geworden, dan zullen de schoencadeautjes er ook niet schoon uit kunnen komen natuurlijk. Nu hadden ze net vorige maand de schoorsteen laten vegen, dat wist ze ook, dus ze was niet verbaasd dat het pakje in haar schoen ook schoon was gebleven. Om Piet te helpen zouden dus alle mensen hun schoorsteen goed en op tijd voor Sinterklaas moeten laten vegen. Dan was dat probleem ook weer opgelost.

Door het mooie weer hebben we ook nog een tijdje buiten gespeeld, op de schommel, op de grote fiets met de zijwieltjes, nou dat ging al behoorlijk goed, alleen even doortrappen wanneer een van de wielen vastliep op een afwijkende tegel , dat wilde nog niet echt goed gaan. Maar met een duwtje van oma ging het gelukkig weer goed.

Reacties (10)

Dan ga ik weer naar de jonge dame toe.

Hier laat ze even zien dat Pappa veel teveel aardappeltjes heeft gemaakt ;)

Hij moest alleen voor haar en zichzelf maken, nou ja volgende dag opbakken is ook lekker :)  Trouwens het zomer/zonnehoedje van mamma staat mij ook wel goed vinden jullie niet?

Reacties (12)

Gister was het hier mooi en zonnig weer, dus ik heb me wat in de tuin vermaakt, weer een kliko vol blad en achter me waaide er bij iedere windvlaag weer een nieuwe lading blaadjes uit de boom. Maar goed dit is weer van het gras af. In de zijkanten laat ik het gewoon liggen, maar mijn nieuwe gras daar ben ik een beetje zuinig mee. Nu kom ik aan een hoekje in de tuin waar in het voorjaar juffertjes in het groen staan, nu zijn die dames geloof ik totaal van het padje geraakt want dit zag ik staan.

Ik heb dat nog niet eerder gehad die bloei in november, maar ja ik zal ze niet tegenhouden natuurlijk.

 

En zaterdag was het ook feest, Sint en Piet zijn weer in het land. Laura was er met haar pappa en mamma naar toe gegaan en ze heeft haar eerste pepernootjes gegeten :)

Daar komt de boot . . .

Hopelijk vaart hij niet voorbij. Maar nee gelukkig komt de sint met zijn pieten aan de wal nu stapt hij in een rijtuig omdat de schimmel een voet heeft verzwikt op het dak, die mag even rusten en een zwart paard is ook heel mooi nietwaar?

Ik wens jullie allen een fijne maandag toe.

 

Reacties (10)

Nou het is me vandaag gelukt om een gedicht met het thema 'Vroeger'  te maken, dus ik ben niet eens erg laat :)

Reacties (18)

Ik moet nog steeds het thema van de vijftiende verdichten, maar al weet ik heel veel over vroeger te vertellen, het wil als gedicht maar niet lukken, dus nog even geduld. Weet je ik heb veel meer vroeger dan later op mijn leeftijd. Dertig jaar geleden waren we als gezin allemaal bij elkaar, mijn jongste was tien, over dertig jaar ben ik niet meer op deze wereld. Tenminste hoogstwaarschijnlijk niet. In mijn stamboom hebben de mensen geen van allen de honderd bereikt en met mijn ziekte is het al een wonder dat ik er nog ben. Bij de diagnose had de arts gezegd nou maak u nog niet te ongerust u heeft nog acht tot tien jaar, dat is nu bijna vijftien jaar geleden. Maar nog dertig jaar erbij is wel heel onwaarschijnlijk.

Kortom ik ben om een beetje in stemming te komen voor dat gedicht eens naar nieuws van dertig jaar geleden gaan kijken. Goh het lijkt helemaal niet zo lang geleden dat Reagan president van Amerika was.

En de ontvoering van Gerrit Jan Hein lijkt ook nog gister, de spanning voor de familie en uiteindelijk de dood van deze man, tja ook dat lijkt niet zo lang geleden.

Dus zoveel herinneringen en dus veel te veel om in een gedicht te proppen, maar het zal wel een keer komen, maar vandaag dus duidelijk niet. Sorry Clemens ;) maar je drammen (nou ja niet echt drammen natuurlijk) heeft geen resultaat.

 

Even nog een paar versregeltjes toevoegen, die mijn moeder wel eens placht te zingen over 'vroeger'.

Vroeger heette Kitty, Aaltje

Nu heet Betje, Eugenie

Vroeger had ze soms een vrijer

Nu heeft ze er doorgaans drie .

Tja sommige zaken veranderen meer dan andere denk ik :)

Reacties (14)

Gister was ik bij het feestje voor mijn kleinzoon, hij was dan wel woensdag jarig geweest, maar het werd gister gevierd, omdat dan iedereen even op de koffie met taart kon komen. En dan merk je weer hoe veel mensen afhankelijk geworden zijn van hun telefoon. Tijdens gesprekken waar men even iets niet wist werd onmiddellijk dat ding gepakt en er werd opgezocht wat de juiste gegevens waren. Andere oma van mijn kleindochter, keek zelfs naar de buienradar om hun vertrektijd even uit te stellen. Dus ik vroeg of ze op de fiets waren gekomen. Dat kan makkelijk want ze wonen in hetzelfde dorp maar alleen aan de andere zijde. Nee ze waren met de auto, nu vraag ik me af of je dan de buienradar nodig hebt van de twee meter van de deur naar je auto.

De smartphone heeft zich kennelijk snel onmisbaar gemaakt. Ik heb zo'n ding ook, maar eerlijk gezegd ga ik er nooit het internet mee op(behalve met een appje sturen), vaak vergeet ik dat geval ook al mee te nemen, alhoewel dat tegenwoordig beter gaat omdat hij in mijn handtas zit. Ook gebeurt het regelmatig dat hij leeg is omdat ik vergeet hem op te laden. Het handigste van die dingen vind ik dat je bij pech iemand kunt bereiken, en dat je een appje kan versturen die iemand altijd wel een keertje zal ontvangen. Tja tot mijn veertiende hadden we thuis zelfs geen gewone telefoon, in noodgevallen mochten we bij de buren bellen , die zo'n groot zwart geval aan de muur hadden hangen.

 

 

Nadat we verhuisd waren, kwam er een eigen telefoon, een staand model in een licht groen/grijze tint. Toen ik naar Amsterdam vertrok voor mijn opleiding en op kamers ging wonen had ik weer geen telefoon, we schreven brieven en die kon je ook nog wel eens overlezen , gezellig was dat wel.  Na mijn studie bleef ik in Amsterdam op die kamer wonen, maar toen we getrouwd waren konden we uiteindelijk een huurflatje betrekken, ook daar hadden we geen telefoon, maar de telefooncel was om de hoek. Ik was zwanger van mijn oudste, toen het wel lastig zou zijn om vier trappen af te lopen om te bellen dat de baby op komst was, zodoende hebben we zelf ook telefoon genomen. Dat heeft dus heel wat jaren in beslag genomen. Nu heb ik een gewone telefoon en mijn gsm, maar ik hoef van mezelf niet eeuwig en altijd bereikbaar te zijn. Daar denken sommige mensen duidelijk anders over.

 

Reacties (16)

In deze tijd van het jaar hangt er in de ochtend vaak wat nevel, Toen ik afgelopen dinsdag naar het asiel toe reed, zag ik een landschap dat wel in een fantasy film thuis kon horen. Maar jammer genoeg is er langs de weg geen einkele mogelijkheid om even te stoppen, het is volgens mij een fout om de N57 vanaf de Veerse dam tot aan de A58 geen enkele uitwijkmogelijkheid te hebben gegeven. Als je met pech komt te staan, kun je alleen de graskant in, die ook vaak zacht en modderig is. Maar goed, ik had het over de nevel.

De weg loopt langs de Middelburgse golfbaan, aangelegd met waterpartijen en heuvels , nu hadden we nachtvorst gehad en boven de wit bevroren grond hing dus die nevel, het was een sprookjesachtig zicht. Door de bijna opkomende zon kreeg het landschap een prachtige belichting. Daar had ik dus graag een foto van gemaakt maar ja nergens kon je stoppen en ik ga niet in de drukte, van mensen op weg naar het werk, mijn aandacht van het verkeer af laten leiden. Ik heb wel andere nevel/mist foto's, maar dat sprookjeslandschap kan ik dus niet laten zien. Hopelijk hebben jullie genoeg fantasie om je het landschap voor de geest te halen. Als foto zet ik er dus maar een andere mistfoto bij, die ik een paar jaar terug heb genomen. Allemaal een heerlijk weekend gewenst.

Reacties (14)

Ach of de tekst klopt, dat weet ik niet, maar ik had zin om een dromerig plaatje te maken.

Reacties (11)

Morgen wordt dit kereltje 17 jaar, en ik weet nog zo goed dat ik die foto nam en bewerkte. Het lijkt gister en dit jaar doet mijn kleinzoon eindexamen wanneer hij slaagt gaat hij studeren, wat gaat het allemaal snel. Vandaag weer naar het asiel, maar omdat ik morgen dus minder tijd heb, zet ik dit alvast neer.

 

Reacties (13)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl