De spin Sebastiaan

Kennen jullie dit gedichtje van Annie M.G Schmidt ? Nou het begint zo : Dit is de spin Sebastiaan. Het is niet goed met hem gegaan.

Daar moest ik laatst aan denken. Ik ben zoals jullie inmiddels wel zullen weten een dierenliefhebber. Dus als er een dier in mijn huis komt dat er volgens mij niet hoort, probeer ik die altijd met zachte hand weer naar buiten te begeleiden. Of het nu een muis is die door Molly binnen is gebracht, een pad die van het padje is geraakt, een wesp die steeds zijn domme hoofd tegen het raam stoot of in dit geval een spin die over de vloer loopt. Ik neem aan dat ook insekten van hun leventje genieten dus ik vang die meestal met een glas en een kartonnetje en zet ze weer netjes buiten in de tuin.

                                    

Toen er dus een zwarte spin over de vloer liep, wilde ik dat beessie ook even buiten zetten. Vroeger pakte ik die met mijn blote handen op, maar sinds zo'n kereltje (of dametje) me eens in mijn hand had gebeten (of gestoken) pak ik daar dus ook maar een kartonnetje en glas voor. Ik had zo snel geen glas bij de hand en dus pakte ik een plastic bekertje. En daar ging het mis. Ik kon niet zien wat de spin intussen deed en toen ik het geheel optilde, bleek dat ik de spin in per ongeluk in twee delen had gescheiden. Ach het was dan in ieder geval ondanks mijn goede bedoelingen een snelle dood. Dus ook het eind van het gedichtje was toepasselijk. 'Binnen is een moord gepleegd. Sebastiaan is opgeveegd'

 

Wie het gehele gedichtje wil lezen kan dat HIER doen, fijne dag allemaal.

 

Reacties

Marjolijn op 21-04-2017 06:43

Mooi verhaaltje...!

Ik heb die spinnen ook niet graag binnen.

Op naar een mooi weekend meis.

mizzD op 21-04-2017 10:43

Hahaha.. leuk, de spin Sebastiaan.. túúrlijk ken ik dat gedichtje.. die moorden worden hier ook doorlopend gepleegd.. maar niet door mij hoor.. ik durf op nog geen zeven voet van een dikke spin te komen brrrr! Vriendlief pakt de spinnen soms ook op.. om gebeten te worden brrrrr.. van mij mag ie ze dood doen hoor.. weet ik tenminste zeker dat ik dié niet meer tegenkom. :-)

Groetjesss!

Sjoerd op 21-04-2017 19:48

Dat is dus pure pech voor die spin...

Clemens op 22-04-2017 02:53

Hee dat is toevallig. Toen ik vandaag thuis kwam van het boodschappen doen, miste ik bij de achterdeur opeens de vette spin die daar de winter  goed leek te hebben doorstaan. En tja, lastig of niet bij het binnenkomen (en zekerrrrss  zijn ze ondoorgrondelijk; erg moeilijk in een relatie) - tòch raak je aan zo'n kreng gewend en gehecht :) 

Misschien heeft iemand wel schoongemaakt. Zucht.

Mooi verhaal Haba! Of eigenlijk, mooi logje zo als geheel.

Fijn weekend!

Floor op 22-04-2017 06:35

Goedemorgen Haba ach wat lees ik nou😲 je heb Sebastiaan vermoird😍😰

Ach ja je moet zomaar denken had hij maar niet willen vluchten dat had jij hem niet I  2 en gesplit😊toch?

Vandaag komt ex schoondochter van onze vriendin.

Zij is lerares frans en hebben altijd kontakt gehouden

Ook ons vriendin met haar I. v met kleinzoon ook plus konden gied met elkaar omgaan enz.

Zondag lekker niksen

Naar wens je nu fijne zaterdag toe🖒🙋

gerdaYD op 22-04-2017 09:37

Goede morgen Haba en een even goed weekend gewenst.

Ja, ik ken dit schitterend gedicht maar droevig is het tot en met. En nu is er weer zo'n Sebastiaan een stille dood gestorven... wat jammer nou, je hebt er nog zo je best voor gedaan! Dat je ooit door zo'n spin gebeten bent hield je niet tegen dat arme dier toch proberen te redden, dat siert je!

micheline. op 22-04-2017 21:34

De spin sebastiaan ik weet niet hoe het komt maar dat gedicht is altijd in mijn hoofd gebleven , blijkbaar heb ik het dus van kind af aan al heel speciaal gevonden anders kan dat bijna niet

Floor op 23-04-2017 07:23

Goedemorgen Haba Pepper.😄kunnen we niet leren zingen zo want zijn stembanden zijn in de Duitse pupoykennel doorgeknipt 

Dus hij kan ook niet blaffen of  computer. communiceren met andere honden 😥

Echt heel triest vind ik dat 😣

Gisteren was reuze gezellig tuurlijk vergeten foto's  te maken 😄😄😄

Fijne zondag 🙋

gerdaYD op 23-04-2017 08:17

Goede morgen Haba en een hopelijk wat zonnige zondag gewenst. Hopelijk zijn je zaken nu geregeld zodat je er ontspannen aan kan beginnen!

floor op 24-04-2017 05:41

Goedemorgen Haba weekend is weer voorbij gevlogen zeg week 17 starten weer op

Voor ik weet zijn we op weg naar Frankrijk 15 mei ben er echt aantoe

Maar dat zegt men altijd als vakantie naderd hahahha

Fijne zwwemochtend en fijne maandag verder

Kakel op 24-04-2017 21:33

Haha (-: Als je met goede bedoelingen een spin halveert, mag dat van mij *proest* Bij mijn man is het een keer misgegaan toen hij een muisje wilde vangen dat over de woonkamermuur liep. Hij wilde het beestje vangen met behulp van een plastic zeef (typisch iets voor een man) maar hij was iets te rigoureus. Hij baalde er wel flink van.Je plofpost heb ik vanmiddag op de bus gedaan!Lieve groet. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl