Abdijplein

Toen ik laatst in Middelburg over het abdijplein liep, zag ik dat er een aantal kunstwerken waren neergezet. Onder andere deze. Ik moest gelijk aan IS denken met hun onthoofdingen. Maar ik zal nog eens moeten googlen om te zien wat dit voorstelt. Er was nog een kanon neergelegd wat verderop en daar waren geen beelden bij.

Ik dacht eerst nog aan 'levende beelden' maar toen ik het plein op kwam was er niemand in de buurt, dus dat leek me ook niet het geval. Aan ogen kun je het zo met die helmen op ook niet zien, maar het is me een raadsel gebleven. Als het toch levende beelden waren, wat deden ze daar in de warmte het was een heel warme dag op een plek waar niet veel mensen waren. En de houding van de knielende man is nooit lang vol te houden. Het is voor mij een raadseltje gebleven

Reacties

Marjolijn op 05-06-2017 07:40

Ja, soms weet alleen de kunstenaar de betekenis.

Mooie dag Haba...!

gerdaYD op 05-06-2017 08:40

Goede morgen Haba en een heel fijne week gewenst.

Wat een knap uitgevoerde kunstwerken, althans daar ga ik van uit want echt levend zien ze er niet uit. Je kon er een mooie foto van maken, benieuwd wat je nog meer voor ons in petto hebt!

John op 05-06-2017 08:45

Ik heb er ook niets van vernomen en ik kom nu toch regelmatig op het plein om toegang tot het Provinciehuis te krijgen. 

Het zullen wel geen levende beelden geweest zijn lijkt me.

Floor op 05-06-2017 09:19

Goedemorgen Haba ja gisteravond veilig thuis gekomen 

Reis ging top behalve bij Antwerpen 

7 uur vertrokken 7.20 's avonds thuis mooi toch

די מריו op 05-06-2017 10:07

Een lasser die bij zijn werk zit en bedenkt dat het werk wat hij heeft afgeleverd eigenlijk heel slecht is omdat het elleende in deze wereld brengt.. En een collega die hem daarbij troost. Zo zie ik het. Maar misschien is het heel iets anders. 

Love AS Always

Di mario 

mizzD op 05-06-2017 12:09

Het zijn geen levende kunstwerken hoor.. ik zag ze ook toen ik in december in Middelburg was.. en Pieterbie zag ze een paar maanden eerder ook al.. we hebben er beiden foto's van op het blog gehad!

Wat het voorstelt? lassers denk ik hè.. maar voor de rest zal het in het hoofd van de kunstenaar die het maakte zitten hehe.

Groetjesss!

Sjoerd op 05-06-2017 12:28

Ik denk dat het de smit met zijn knecht zijn, die net het kanon hebben afgeleverd...

willy op 05-06-2017 20:08

aan hun uitrusting te zien zijn het mogelijk bronsgieters Haba

pretige avond 

klaproos op 05-06-2017 20:27

oh ja  Haba,  beetje  vreemd maar dat is  vast  wel op te zoeken  denk ik,

fijne dinsdag gewenst hé

Kakel op 05-06-2017 21:15

Het zijn niet bepaald beelden die je humor opwekken. Je zou toch zeggen dat ze veel gezelligere beelden op het plein neer moeten kunnen zetten. Maar ja, wij hebben er natuurlijk niet voor gestudeerd (-: Sfeervol plaatje, met de abdij op de achtergrond.Lieve groet

Clemens op 06-06-2017 02:35

O ja, kunst, praat me er niet van; ik woon ook in een "kunststadje" en dus staat op ieder authentiek oud en karakteristiek plekje... ook een stuk kunst. Voor de toeristen, alleen karakteristiek is niet genoeg. Dat wil niet zeggen dat er geen heel mooie kunst bij zit hoor, gelukkig. Maar ook soms dingen waar mensen niet echt op zitten te wachten in een openbare ruimte.

De raadsels blijven vaak wel. Wat dit voorstelt.. tja. Ik ben een voorstander van tenminste een toelichtingsbordje. Voor mijn gevoel zou het wel eens een mooie gedachte kunnen verbeelden:  lassers/omsmelters die het wapentuig te lijf gaan.

Overigens krijg je even verkoeling de komende dagen Haba! En ik ook :)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl