Dagje Breda

Gister was een erg warme dag voor onze reünie in Breda, maar gelukkig hadden we niet vandaag afgesproken dan was ons uitje letterlijk in het water gevallen. Ik had met mijn vriendin uit M'burg afgesproken dat wij samen zouden rijden en omdat haar auto voor onderhoud in de garage was, heb ik gereden. Nou vroeger gingen mijn man en ik vrij vaak naar Breda omdat hij het zo'n gezellige winkelstad vond en dat is het ook. Maar als je naast iemand zit, let je meestal niet precies op om de weg naar de parkeergarage vlak bij het centrum te weten. Nu is me dat heel goed meegevallen eerlijk gezegd, ik kon er zo heen rijden. Nu waren we na de spits vertrokken dus de ergste drukte was voorbij. De randstad vriendinnen waren met de trein gekomen en we waren allemaal op tijd bij het afgesproken punt. Lekker kletsen wat drinken en daarna nog een lunch bij 'Het hart van Breda' waar het met het mooie weer erg druk was op het grote terras. Maar ach we waren nog niet uitgepraat en hadden geen haast. Natuurlijk moesten we weer de foto's van onze kinderen en kleinkinderen aan elkaar laten zien, tja die veranderen natuurlijk in de twee jaar dat we elkaar niet hebben gezien.

Ik heb hier even de drukte achter ons weggehaald en ons in een gouden lijstje gezet , zelf zit ik er wat ongelukkig krom bij omdat ik op het laatst mijn stoel moest verzetten om ook nog op de foto te staan.

 

Maar jullie kunnen wel zien dat we bordjes met heerlijke broodjes voor onze neus hadden staan, een klein tafeltje voor vier , maar dat mag de pret niet drukken.

Na de lunch hebben we de grote kerk nog bezocht , daar was het heerlijk koel door de dikke muren Het praalgraf van de voorvaderen van de oranjes ligt ook in die kerk.

                                    

                                                                                    

De organist was hevig op het orgel aan het spelen wat luid klonk in die grote kerk.

                           

Er was ook een dia show over de geschiedenis van  de voorvaderen tot aan de huidige koning Willem Alexander. Met van iedere voorvader de foto's van de portretten uit die tijd, de vrouwen waarmee ze waren gehuwd ook een interessant stuk geschiedenis van Breda, ook het beroemde  turfschip werd nog gememoreerd. Nu eerlijk gezegd had ik alle data niet meer onthouden , al hadden we die op de lagere school in de laatste klassen wel moeten leren. Maar alleen Maurits zijn slag bij Nieuwpoort in 1600 is bij mij (en de meeste Nederlanders) wel blijven hangen.

Op het trapje naar de preekstoel stond een engelachtig gouden zangertje kennelijk vreselijk zijn of haar best te doen dat kon je aan de uitdrukking op het gezichtje goed zien.

      

Al met al was het ondanks de warmte een heel geslaagde dag, we hebben afgesproken dat we volgend jaar als het mogelijk is weer afspreken en dan gaan we naar Leiden toe.

 

Reacties

די מריו op 30-08-2017 21:04

Een superdag hebben jullie dus gehad. En dat is ook mooi, dat mag wel na twee jaar. 

Love As Always

Di mario 

Clemens op 30-08-2017 21:33

Ha, gelukkig het was een sukses! Ik vind dat jullie een goed programma hadden: eerst gezellig zijn tot het klaar is en dan nog wat toeristisch doen, perfect toch? Mooie kerk, mooie stad inderdaad. En natuurlijk blijf je zitten totdat je er  zelf genoeg van hebt in dat café-restaurant, natuurlijk voel je je dan soms opgelaten op een terras dat erg druk is, maar och je nuttigde genoeg dacht ik, en je hield maar 1 tafeltje bezet! Prima klanten...

Ik heb alvast een nieuw gedicht geplaatst, ik kon niet langer wachten tot de eerste  :)  Het gedicht lag al een jaar te wachten totdat ik het bijbehorende plaatje kreeg van de maakster, dus toen ik dat een keer in handen had.... 

merel op 30-08-2017 21:49

Je hebt ervAn genoten dat zie ik

hier viel het overdag nogal mee met de regen maar ' avonds niet meer

Sjoerd op 30-08-2017 21:52

Leiden is een superstad, dat kan ik van harte aanbevelen. Maar ook in breda kom ik vrij regelmatig. Nou ja, 1 x per jaar is ook regelmatig...

Floor op 30-08-2017 22:13

Goedeavond  Haba leuk joh zo 'n vriendinnendag

Ziet super gezellig uit👍🎉

En mooie foto's weer 

Dus volgend jaar Leiden leuk

Ja was erg nieuwsgierig dus kwam ff kijken trusten voor nu😴

mizzD op 30-08-2017 22:40

Ziet er heel gezellig uit.. jullie hadden vast een topdagje.

Leiden.. daar komen mijn voorouders vandaan, en is ook een prachtige stad ja. Maar in feite maakt het voor zo'n uitstapje niet echt uit waar je bent hè.. áls je er maar bent met z'n vieren.. klets klets klets! :-)))

Groetjesss!

Yova op 31-08-2017 06:23

Goedenmorgen Haba,

Jullie hebben erg leuk gehad met vriendinnen. Het was toen warme dag geweest voor jullie. Lekker gegeten onder elkaar. Leuke foto's van je vriendinnen. Leuk dat jullie naar de kerk wezen kijken. Orgels is prachtig om te zien. Volgende jaar weer doen. Het was geslaagde dag geweest.

Fijne woensdag donderdag gewenst.

Marjolijn op 31-08-2017 07:04

Gezellig zo samen op pad.

En Breda is leuk om te doen...!

Op naar het volgende dagje.

Terrence op 31-08-2017 08:47

Ja, Breda is leuk. Zelf kom ik er ook graag. Geluk dat een goede vriend er woont.

gerdaYD op 31-08-2017 09:09

Goede morgen Haba. Jullie hadde, dus een heerlijk weerzien, geen wonder dat je die foto in een gouden lijstje plaatste, dat mocht je van de hele dag beslist ook doen!

En niet alleen was er die leuke reunie, jullie konden ook van het stadje zalf genieten met alles wat daar te beleven viel. Jullie moeten dat beslist volgend jaar weer doen, zo'n lange vriendschap is immers iets wat je niet veel tegen komt!

John op 31-08-2017 09:15

Oh gezellig. Jullie hebben dus weer een leuke dag achter de rug. Naar Breda kun je nu makkelijker dan ooit rijden. HEt is er allemaal behoorlijk op vooruit gegaan. 

Leiden moet ik ook nog een keer aandoen. Maar dat staat binnenkort op de planning. 

klaproos op 31-08-2017 15:15

heerlijk genieten  Haba,  en  hoe dat  moet weet jij wel.

zalig om  je  zo gelukkig  te  weten:-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl