Achtervolging

Eindelijk lijkt Molly meer vertrouwen in mij te krijgen, af en toe ligt ze zelfs een tijdje op schoot, maar als ik te lang boven bij de pc ben, komt ze gegarandeerd achter me aan. Nu wil ze dan ook wel de volledige aandacht, ze wandelt over mijn toetsenbord zodat ik een mailtje weer opnieuw kan gaan tikken, vanochtend zag ze zelfs kans om de stroom uit te schakelen, maar vaak zit ze naast me op het werkblad om te kijken of ik alles wel goed doe.

Als ze denkt dat ik teveel naar het scherm kijk in plaats van naar haar, gaat ze het scherm kopjes geven, hopen haar verspreiden, mijn pennenbakje omgooien, kortom dan kan ik dus helemaal niets doen. Als het bedtijd wordt, moet ze van mij dan ook beneden slapen, in mijn slaapkamer mag ze niet komen, die deur laat ik overdag dan ook dicht.  Ik denk dat, mocht ze 's nachts bij me slapen het één heen en weer gewandel over me heen zou worden, zoiets als 'Simon's cat' leuk in een stripverhaal, maar niet in werkelijkheid.

Overdag moet ik soms oppassen dat ik niet op haar pootjes trap, want als ze binnen is loopt ze vaak achter me aan, zeker als ik naar de keuken loop, tja je kunt natuurlijk niet weten of ik wat eetbaars ga presenteren. Ze loopt zo zachtjes dat ik het niet altijd hoor of op een andere manier merk en dan geef ik haar onbedoeld soms een schop, nou ja ik zet mijn been vooruit en dan blijkt ze daar net te staan.  Dan laat ze een verontwaardigde mauw horen ( eigenlijk meer een mieuw ze heeft een zacht stemmetje) en kijkt of ik een moordaanslag op haar heb beraamd. Dan roep ik :"Stomme kat, achtervolg me dan ook niet de hele tijd" Niet aardig van mij, maar ik doe dat omdat ik schrik. Maar eigenlijk is het toch fijn om iets levends om je heen te hebben een dier dat laat merken dat ze het leuk bij je vindt. Toch hoop ik dat ze niet het foefje om de kamerdeur open te maken door krijgt. Gelukkig gaat de deur beneden naar binnen open en niet richting gang, want ik vrees dat ze dan in de kortste keren op mijn bed springt en dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Reacties

די מריו op 12-09-2017 07:00

Ja katten zijn behoorlijk aanwezig soms, maar dat maakt het ook wel weer leuk natuurlijk. Je zult maar een kat hebben die alleen maar binnenkomt voor het eten. Maar ik kan me wel voorstellen dat je af en toe schrikt. 

Love as Always

Di Mario 

Yova op 12-09-2017 07:13

Gelukkig gaat Molly steeds meer vertrouwen krijgen. Mooie poes heb je. Echt genieten. Molly is natuurlijk nieuwsgierig wat je doet. En ziet ook op de scherm dat beweegt. Poezen zijn niet gek. Zelf katten kijken graag naar de tv. Vooral als dieren ziet. Oei het6 kan ook gebeuren dat wel eens per ongeluk schopt. Dan is Molly sneller dan jij. Je poes kijk dan even raar aan. Geinig poes heb je. Poezen zijn erg bewegelijk. Jimmy is ook zo als los loopt in de woonkamer. Echt speels. Leuk achter ballentje achteraan.

Fijne beesie dag gewenst. Hopelijk geen regen meer.

Floor op 12-09-2017 07:15

Goedemorgen Haba ja soms kan het even duren dat ze totaal gewend xijn

Kijk bij Pepper🐕🐶 nu pas zie je dat hij je mist

Bv gisteren zie ik hem voor de schuifpui Jaap was al thuis

Dan hoir je hem huilen van blijdschap

Duurd telang dan rent hij door hele huis

Moet je naar wc dan is hij boos

Maar Jaap vertelde hij begon al half 5al van kamerdeur naar pui te ojsberen

Vreemd want werk tot 5 uur en soms ja dat is een ramp 6 uur😀

Als Jaap weg is deed hij dat voorheen ook maar hij geeft  het op want er is geen speciale tijd dat hij thuiskomst haha

De prullenbak is verhuisd naar bijkeukendind een maanf

Meneer voelt zich hier thuis

Jij bent naar alle andere katjes  ik ga markten en huisvlijt doen 

Marjolijn op 12-09-2017 07:48

Huisdieren kunnen vast aangeleerd krijgen waar ze wel of niet mogen komen.

En hebben vast een eigen mandje om lekker te slapen.

Fijne dag meis.

Sjoerd op 12-09-2017 07:48

Mijn katten kunnen overal vrij rondlopen, ze komen alleen op bed liggen als het echt kouder wordt, alleen Ollie is een echte Simon's kat, die weet wanneer hij wat te eten wil, zo meestal rond half zes, dan wandeldt hij over ons heen en maakt luid kenbaar dat meneer aan eten toe is...

gerdaYD op 12-09-2017 08:19

Goede morgen Haba en een heel fijne week gewenst.

Wat een leuk geschreven item over je Molly, heel herkenbaar ook want één van onze buitenkatten doet dat eveneens, ook als ze 's morgens na een nachtje binnen slapen (heel verstandig van haar met dit eerder gure weer) voortdurend voor de benen loopt in de hoop iets lekkers te krijgen.

Je hebt hier wel een heel mooie foto van je lieverd geplaatst!

John op 12-09-2017 08:41

Ik vind dieren in de slaapkamer sws niets. Dat wordt dan al snel een harenboel en dan moet je toch extra gaan stofzuigen, en als dat niet nodig is door de beesten uit de slaapkamer te houden dan is dat een makkelijke oplossing. 

klaproos op 12-09-2017 09:11

whahahaa  katten  zijn  slim  hoor, :-)

ik vond het  altijd heerlijk als  Rufus op bed bij me lag  te spinnen, beetje meer werk maar ja, je hebt er ook zoveel gezelligheid van:-)

ik zou  zeggen  laat  toe :-)

xxx

mizzD op 12-09-2017 11:49

Zo'n slimme poes.. ze weet precies wanneer het bazinnetje een léúk blogje aan het lezen is.. dan komt ze wel eventjes meekijken hè..!! hahahahaa!

Ik dacht dat laatst van Jaxon ook.. met Axel zat ik vaak boven aan de vaste pc te bloggen, die lag dan op het hondenbed dat daar staat. Maar Jaxon wil niet meer naar boven als ie eenmaal beneden is.. als ik dan snel boven iets wil doen (de was ophangen of zo óf dus iets op die pc) blijft ie niet alleen beneden, maar gaat ie ook ondeugende dingen doen om mij maar weer zo snel mogelijk beneden te krijgen. Dan hoor ik dat ie heel snel van de gang naar de woonkamer rent en weet ik dat ie een schoen te pakken heeft. Of als ik veel kabaal in de kamer hoor, dan heeft ie een kussentje van de bank.. of het knuffelschaap. Maar laatst, voor het allereerst, moest ik echt even wat boven doen en toen ging ie mee.. lag ie heel lief op de overloop te wachten.. wauwww! hopelijk gaat ie dat nju vaker doen, want ik heb een hekel aan de laptop.. geef mij maar de desktop hoor.

Op het bed mag ie wel.. die beesten hebben het toch vaak heel snel te warm en dan gaan ze vanzelf op de grond.. maar dan kunnen we eerst lekker even knuffelen, dat vinden wij fijn hehe.

Groetjesss!

Clemens op 13-09-2017 03:13

Haha, ze laten wel weten dat ze er zijn! Echt actieve medebewoners :) Er zijn trouwens mensen die er bij zweren 's nachts zo'n beestje op de slaapkamer te hebben... maar ja ze slapen zeker niet altijd als jij slaapt, en hen dan over je heen lopend lijkt mij ook niks.

Fijn dat Molly zich op haar gemak voelt in haar huis!

Floor op 13-09-2017 05:38

Goedemorgen Haba eens kijken of Jaap me een slinger kan geven

Want wat een storm zeg.

Morgen les na 2weken weer hoop weer wat beterder is

O ja maandag hoorde we dat zondag plotseling een collega van ons is overleden. 

Pppfff niet te vatte zeg denk pas na paar weken en na begravenis te vatte is 

Dat we hem ineens toch niet meer op werk komt. Verleden week werkte je nog met hem

Hij was  van de trap afgevallen en in ziekenhuis bleek hoe ziek hij was 

Zoals teveel vocht achter zijn longen dat hij niet meer te redden was 

Ja dan weet je weer pluk je dag 😢

Ik wens je een fijne Lauradag toe 👍

Groetjes van mij, 💋💋💋❤️

Gerda Esser op 13-09-2017 19:41

Hallo Haba

Bedankt voor de lieve reactie op mijn blog

ja we hebben 9 mooie dagen gehad , alleen op Woensdag was het heel slecht weer

14 Oktober komen we weer naar Zeeland

Ik ben weer hele maal bij gelezen , mooie crea's heb je weer gemaakt

Ik wens jou een hele fijne Woensdag avond , en morgen een hele fjne Donderdag

Liefs Gerda

Yova op 14-09-2017 06:03

Goedemorgen Haba,

Je hebt gelijk dat filmpje bij ons haperen. Wij zien het via mobiel dat hapert.  Wij hebben via pc gekeken en daar niet haperen. Komt dat wij hoge snelheden.Dan zien wij niet. ER zijn mensen lage snelheden hebt. Dan krijg je probleem. Ferry gaat laat in middag veranderen. Hij werkt op moment. Deze week vroeg ochtend dienst.

Dank je wel voor zeggen. Fijne dag.

Floor op 14-09-2017 06:42

Goedemorgen Haba hier was Lauradag????

Bij  Ilse werk is wat van dakkapel afgedwaald dus Jaap werd opgebeld en brandweer was gebeld. Straks om 7 uur gaan ze weer aan werk eerst

hoogwerker huren ophalen. Het viel gelukkig allemaal mee

En ja werd gebracht en gehaald hihi

Nu 2 dagen vrin

Begin vast met kratje kleding

Jij gaat 🛒doen ik 11 uur 🚗🚗

Fijne donderdag 

florence op 14-09-2017 06:55

Nog heel ff Haba ovet de koeien het gekke is als je in hun opgen kijk vind ik in Frankrijk ze veel  liever kijken en ze volgen je .Dat vond ik zo vreemd

Vroeger nee dan zag ik die grote bilkoeien niet maar gewone koeien die je buiten in veld zag lopen .Nu was het meer show en geen handjeklap

PS ik neem aan dat kaatje je netjes naar huis heeft gebracht hihihi

gerdaYD op 14-09-2017 08:49

Goede morgen Haba.

Geen nieuw logje vandaag? Hopelijk is alles oké met jou en je geliefden!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl