Dorpen, steden een villa en een kasteel

Gister heerlijk aan de wandel geweest, omdat er richting strand al een behoorlijke file stond ben ik maar naar het bos gegaan, daar was het ook tamelijk druk, dus geen hertjes gezien. Wel een hoop kabouterwoningen, ik heb geen idee hoe ze allemaal heten, dat zal Klaproos (klik) wel weten denk ik. Alleen de echte kaboutervilla ken ik dat is de inktzwam voor mij .

Daar heb ik me nog even boos gemaakt, er waren kinderen met stokken bezig om de stoeltjes kapot te slaan terwijl de ouders op een bankje toe zaten te kijken. Ik wilde dat ik dichterbij was, maar gelukkig liep er een man een eind voor me uit die er wat van zei. Dat kinderen zo vernielzuchtig zijn kan voorkomen, maar hun ouders moeten beter weten. Tegen de tijd dat ik er was hadden de ouders hun kinderen geroepen en waren verder gegaan, ik hoop gelijk naar de parkeerplaats om het bos te verlaten.

Maar zoals ik al zei er waren kaboutersteden

en dorpen

De zon scheen op de varens

Op dode en stervende bomen waren flatwoningen onstaan.

En als de boom was omgevallen werden ze weer door complete dorpen overwoekerd.

Toen ik over een stil pad liep werd ik zelfs bekogeld een tamme kastanje liet zijn bolsters vallen een aantal kastanjes opgeraapt die ik thuis op wilde eten.

Deze is een beetje onscherp geworden , misschien door de schrik  dat er opeens iets stekeligs op mijn hoofd viel. Eigenlijk had ik deze foto weg moeten gooien maar ach misschien kent niet iedereen de tamme kastanje en ik had er maar één foto van genomen.

 

Laat ik mijn fotoreeks maar beëindigen met een foto van het kasteel, want alle foto's die ik maakte gaan niet in één logje passen dat waren er zestig. Ik heb dus meer stilgestaan om foto's te maken dan dat ik heb gewandeld.

Over het kasteel en de geschiedenis daarvan komt ooit ook nog wel eens een logje.

Reacties

Yova op 16-10-2017 07:02

Goedemorgen Haba,

Paddenstoelen zie je overal. En zwammen ook in de natuur. Ik zie elders anders ook veel paddenstoelen. Het is de tijd voor. Alleen komen wij nooit aan toe. Ik weet dat gisteren bij Zandvoort heel erg druk geweest. Varen in de natuur in deze tijd is erg mooi om te zien. Kasteel is prachtig om te te zien. Ik wens jou fijne dag.

Marjolijn op 16-10-2017 07:15

Er zijn dit jaar heel veel paddenstoelen, veel meer dan andere jaren lijkt wel...!

Deze dagen is overal genieten...!!

klaproos op 16-10-2017 08:35

prachtige serie  haba,  van  jawel  zwavelkopjes  de meeste,  op de berk  tonderzwammen en  de laatste  zouden  de somber honingzwam  kunnen zijn, maar  daarvoor zie ik te slecht :-)

als kinderen dat  doen  hé......

hebben ze dan  geen  opvoeding  genoten, of hebben de ouders geen  respect... ik kan  daar  zó slecht tegen.. grrrrr

die kastanjes.  lekke rhé, ik heb  ze van de week gekookt gegeten... lekker  bij  de paddo's hoor :-)

Mirjam Kakelbont op 16-10-2017 14:17

Haba, wat een geweldige foto's! Dat je meer foto's gemaakt hebt dan kilometers is onbelangrijk, als je maar genoeten hebt.Ik erger me ook aan kinderen die paddenstoelen omtrappen. Het lijkt wel een soort nationale sport te worden. Zelfs pubers vinden het nog een leuk spel. Dit is een uitzonderlijk goed paddenstoeljaar! Wat leuk dat jouw voorkeur uitgaat naar de inktzwam. De verschillende stadia van deze is mooi.Wij hadden voorheen een tamme kastanje in de tuin staan, maar hij werd helaas te groot. De buren aan de overkant hadden bijna geen licht meer in de tuin, dus we hebben 'm om laten zagen.Ik hoop niet dat ik weer in je spam beland!Lieve groet ♥Oh, over dat kasteel lees ik graag meer.

Sjoerd op 16-10-2017 15:57

Als ik naar het bomenbas in Amstenrade ga sta ik ook meer stil dan dat ik loop. Mooie foto's van die dorpen.

די מריו op 16-10-2017 19:39

wha.. wij hebben vandaag eenen goudmijn gevonden met tamme kastanjes. Maar Yaron vond ze niet zo lekker. We hebben er wel 50 meegenomen. En gelukkig lust ik ze wel..

Love As Always

Di Mario

Clemens op 17-10-2017 00:49

Sodeju, mooie foto's Haba! Helder en sfeervol. Ik vind die zon op de varens tussen donkere bomen altijd een heel mooi gezicht.

Gek is dat hè, dat destructieve in kinderen, soms. Het ergste is inderdaad dat die ouders waarschijnlijk zeer beledigd waren dat iemand iets durfde te zeggen tegen, of over, hun kinderen.  "Aan mijn kinderen kom je niet! " en dat soort stoere kreten. Op de verkeerde momenten.

Maar wat een nazomerdag was het hè!

Floor op 17-10-2017 06:47

Goedemorgen Haba wat een pracht foto's 

Ja erg hé dat ouders hun kids niet tot verantwoording roepen. 

Nu is dat niet van nu ook toen ik klein was bond men alles goed

Kattenpul pppffff vogeltjes en boomklimmen enz

Vreselijk 

Over gisteren jij had ook gekeken met Camara door mijn neus. 

Nu moet ik eerst 8 november een CT scan maken en weer gesprek

Dus weer afwachten 

Je bent al naar de beesten bende dus zeg ik groetjes 🙋🙋🙋🙋

gerdaYD op 17-10-2017 11:26

Goede morgen Habe en een fijne nieuwe week gewenst.

Wow, wat een knappe serie mooie foto's maakte je van die paddenstoelen, of moet ik zwammen zeggen? Dat zal Dien inderdaad beter weten dan wij. Hoe dan ook, dit is een logje om U tegen te zeggen, ik heb er van genoten!

En wat die bolster van de kastanjeboom betreft, ik kan er over meespreken hihi.

Floor op 18-10-2017 05:45

Goedemorgen Haba ik hoop je gisteren nog buiten in de lucht heb gekeken

Want wouw wat een verschijning

Wens je een fijne Lauradag toe👍

Met pracht weer groetjes 🙋🙋

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl