Spelen

Natuurlijk moet je met van alles spelen, wanneer je met je verjaardag zoveel nieuwe dingen hebt gekregen. Nu heb ik eerst mijn handen gemarteld om een la met klei open te krijgen. Die was zo vol dat er ergens iets vast zat. Een emmertje met klei en vormpjes en juist dat wilde die kleine hebben. Ik kon net mijn vingers aan dat emmertje krijgen, en het leek muurvast te zitten. Maar eindelijk na veel geduw en dingen voorin eruit te kunnen pulken, kreeg ik dat ding in beweging. Na nog wat gerommel was het emmertje eindelijk ter beschikking en kon ze klei in allerlei vormen boetseren, maar de spuit waar je klei in sierlijke slingers mee transformeerde was de favoriet. Maar ja steeds sliertjes maken verveelt op den duur. En toen mijn dochter even belde en vroeg of we kralenkettingen aan het maken waren, hoorde ze kennelijk iets van kralen en besloot dat we dat maar gingen doen.

Goed maar dan eerst alles waar we nu mee speelden opruimen. Nu daar heb ik een gewoonte van gemaakt, als je iets anders wil gaan doen eerst het vorige weer op zijn plek leggen. Goed de klei + toebehoren was weer in de la, nu wel op een manier waardoor het niet meer klem kwam te zitten. De grote emmer met houten kralen kwam voor de dag. Er zaten tussenschotjes in en zo ontstonden vier delen waarin kralen van harmonieuze kleurcombinaties bij elkaar zaten. Ook waren er vier elastisch koorden om ze aan te rijgen.

Hier op het plaatje zitten alle kleuren door elkaar en zijn er allen ronde kralen, ik heb het even van het www geplukt, want gister hadden we het veel te druk om foto's te nemen. Eerst was Laura netjes bezig om verschillende vormen en tinten groen aan een groen koord te rijgen. Maar na een kraal of tien vond ze dat oma moest rijgen en zij alleen de kralen aan moest geven. Goed zo hebben we vier kettingen geregen , een groentint, een geel-oranje-rood, een paars-zwart-rose en nog een met rood-roze en wit.  Daarna brood gegeten en een beker melk (voor mij thee) en toen wilde oma even de krant inkijken. Laura ging met de dokterkoffer en de poppen aan de gang. Daarna wandelde ze weg. Ik vroeg of ze boodschappen ging halen, maar nee dat niet. Ik merkte dat mijn dochter en schoonzoon vaak 's avonds wat anders gaan doen, dat ging Laura ook doen. . . .

NL: Vergaderen!

Reacties

Marjolijn op 12-10-2017 07:56

Dat was weer een bezig dagje, samen met de kleine meid...!!

Fijne dag vandaag.

Floor op 12-10-2017 08:22

Zozo dat was een vermoeiende dagje wel zeg

Haha ja kastje te vol hihihi zo herkenbaar

Dus ze ging vergaderen hihihi

Ik weet nog met Ilse en haar vriendin die speelde moedertje op visite bij buurvrouw 

Je hoorde mijzelf en mijn vriendin 😁😁😁😁

Je kijkt vast uit na  volgende week uir

Wolf op 12-10-2017 11:09

Vergaderen! Dat heb ik als kind nooit gedaan :O}}.

Dat meissie heeft het er maar druk mee. En jij ook.

Leuk!

gerdaYD op 12-10-2017 11:11

Goede morgen Haba. Slimme meid heb je om jou al het werk te laten doen hihi. Nu ja, daar zijn oma's voor hé, die hebben nu eenmaal meer tijd dan de ouders. Geen wonder dat kleinkinderen verzot om de grootouders zijn!

Sjoerd op 12-10-2017 12:28

Heerlijk met zo'n peuter in de weer te zijn...

klaproos op 12-10-2017 12:51

heerlijk  zo'n oma om mee te spelen  zeg:-)

wat  fijn hé haba dat je  dat  mag  en  kunt doen, voor laura ook, dat zijn de allermooiste herinneringen  voor later

Mirjam Kakelbont op 12-10-2017 15:44

Hahaha: ging Laura vergaderen! Dat is toch pure humor?En ze zei het vast met het normaalste gezicht van de wereld (-: Ze houdt je wel lekker bezig, hè? Wel goed dat je ook even wat tijd voor jezelf neemt. Ook dat hoort bij het leerproces. Jullie zijn samen rijk...Lieve groet

Floor op 13-10-2017 07:31

Goedemorgen Haba het is voor jou weer ochtend baantjes trekken 🏊🏊🏊🏊🏊🏊

Voor mij boodschappen 🛒🛒🛒🛒🛒

Fijne vrijdsg👍groetjes 🙋

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl