Uren, dagen, maanden, jaren

Nu is het alweer 2018 en ik herinner me nog, dat we in de jaren dat ik op de lagere school zat een opstel moesten maken over het jaar 2000. Tja jammer dat we dat niet mee naar huis mochten nemen want ik weet niet meer hoe ik er toen over dacht. En wat er van terecht is gekomen. Waarschijnlijk waren we er niet op gekomen dat er laptops en computers zouden zijn. Maar ja dat opstel heb ik niet meer dus zullen we daar nooit meer achter komen.

Ik heb een gezellige jaarwisseling gehad, met de kinderen en kleinkinderen. Gister weer thuisgekomen en dan is het wel even erg stil. Ja het is nu alweer vier jaar geleden dat we oud op nieuw in de gang op de SEH van het Antwerpse ziekenhuis doorbrachten. We hebben toen nog tussen hoop en vrees elkaar gelukkig 2014 toegewenst in de hoop dat mijn man het zou gaan redden. Maar jullie weten dat dat dus niet gelukt is.

Ach al ben ik nu vier jaar alleen, het lijkt maar niet te wennen, maar de pijn is wel de scherpe randen kwijt. Alleen merk je het juist op deze dagen weer even erger. Maar dat is het nadeel wanneer iemand in een bijzondere periode van het jaar overlijdt. Ik neem me voor om een keer op een gewone dag in maart te vertrekken. Maar ja dat heb je meestal niet voor het zeggen, want ik al ben ik nooit bang voor de dood geweest, ik zal er niet snel een eind aan maken, tenzij we op een punt komen dat euthanasie een optie zal zijn. Dat punt hoop ik niet te bereiken eerlijk gezegd.

Goed, wat een sombere woorden zo aan het begin van het nieuwe jaar, maar ja dat komt vanzelf bij me op en we hebben het oudjaar best vrolijk uitgeleide gedaan, met spelletjes aan de grote tafel, veel gelachen en een lekker wijntje gedronken. Mooi vuurwerk gezien, vanachter het raam en genoten van elkaars verhalen en gezelschap. Ik ben blij dat ik zo'n goede band met kinderen, schoon- en kleinkinderen heb, dat is wel eens anders hoor ik zo om me heen.

 

Nu weer in het gewone ritme zien te komen, ik heb even een extra vrije dag van het asiel genomen om even na te genieten. En de restjes worden ook weggewerkt ieder heeft wat meegenomen omdat niet eentje een week restjes moet eten.

 

 

 

Reacties

Florence op 02-01-2018 09:32

Hier ben ik weer heel verhaal beer gezet flop weg😢😢😢

Ja jaarwisseling doet men wat

Ik keek naar gezichtje van Ilse zo hard verbitterd vol met verdriet 

En natuurlijk zeg je lieverd komt allemaal weer op zijn pootjes 

Maar ja wat heb je er nu aan. 

En denkt wat voor jaar je afsluit 

Maar goed ik lees je verhaal en denk van jaren terug aan mijn tante

Als we daar hadden gegeten en ik wilde enorme afwas dien

Nee nee doe ik straks als jullie naar huis rijden 

Ja wat je zegt de stilte valt dan

Maar nee jij blijft nog lang met goede nieuws laatst 

Oeps Jaap is straks niet blij

Haal dennentakjen van de hanglamp boven de eettafel

Knip ik visdraad door dus lamp hangt beetje vreemd

Jaap zal zeggen komen  je niet ff wachten. Nee dys😀😀😀😂😂😉groetjes ik wou dat ik ff bakje koffie kon doen 💋💋💋

gerdaYD op 02-01-2018 09:34

Goede morgen Haba.

Heel herkenbaar, mijn schoonvader is op oudejaarsnacht gestorven, hij haale nog net het nieuwe jaar niet. Ik kan je dus heel goed begrijpen dat je je in deze periode down voelt, al is het verlies van een geliefde man duizend keer erger dan dat van een vader.

Goed dat je het even van je afschrijven kan, misschien helpt het je wel een beetje als je het gemis in woorden kan uitdrukken.

Gelukkig heb je je kinderen en kleinkind om je door de moeilijke dagen heen te loodsen...

Eén januari,

een schoon, pas gestreken jaar

wordt uitgevouwen

© hannie

... en hopelijk krijg je in 2018 alles wat je hartje belieft en je gelukkig maakt meid!

mizzD op 02-01-2018 11:38

Op je blog kan en mag je zeker dit soort dingen van je af schrijven.. het heeft toch een bijzonder zware impact als je man overlijdt.. daar kan je na zo korte tijd ( jaja dat méén ik echt) nog echt niet overheen zijn en gewend zijn aan het alleen zijn.. op rouw staat geen tijd, maar vier jaar na een lang leven samenzijn.. da's peanuts. Ik kan en wíl me er zeker geen voorstelling van maken hoe dat is.. en dan nog met zulke dagen inderdaad.. dat iedereen elkaar blij een gelukkig nieuwjaar wenst en dat jij dan zó'n verdriet hebt doorgemaakt tijdens die dagen.. lijkt me best moeilijk. 

Maar je pikte de draad weer op.. het leven gaat voor jou door hè.. en dat doe je goed. Ga nog maar even door hoor..! ;-)

Groetjesss!

Marjolijn op 02-01-2018 17:36

Ja meis, zulke dagen zijn met een lach en een traan als je iemand mist.

Fijn dat je er toch van genoten hebt, samen met de grote en kleine kids.

Stel die dag in maart nog maar heel lang uit...!!

klaproos op 02-01-2018 19:06

ach  lieve Haba,  het  zijn ook  wel  zware  dagen  zo  vind ik.... er hangt  zo'n  dwang  omheen van de commercie,

ja ik wete het  nog... alweer  4 jaar.. mijn  God waar  blijft  de tijd,...

kan me  voorstellen dat je in de stilte valt..  je mag  me gerust  vergezellen  volgend jaar, ik denk❤ dat we héél  veel te vertellen  hebben :-)

Sjoerd op 02-01-2018 21:05

Er is niets mis mee om eraan terug te denken. Een aantal jaren geleden heb ik ook de kerst en oud op nieuw in het ziekenhuis doorgebracht, Mijn vrouw is toen opgenomen geweest en we wisten niet of ze het zou halen. Zij is door het oog van de naald gekropen, en wij waren blij dat we samen in de auto zo medio januari naar huis konden.

די מריו op 02-01-2018 21:20

Maart joh... ik dacht meer aan juli of augustus. Als het lekker warm weer is. Maar voorlopig nog niet hoor. IK kan me voorstellen dat het dit soort momenten wat moeilijker is. Dat is natuurlijk normaal.

Love As Always

Di Mario 

Clemens op 03-01-2018 00:32

O ja! De restjes ! Om eens met dat andere onderwerp te beginnen ;)  Goed opgelost, ik herken dat probleem (al vind ik een paar dagen dergelijke restjes eten niet erg. Ik heb nog wat kalkoen over, mmmm....). 

Natuurlijk heb je die gedachten en gevoelens Haba. En de enige manier om daar gezond mee om te gaan en ze ook weer wat naar de achtergrond te krijgen is, door er over te praten en/of schrijven. Ik hoop dat jouw familie niet bang is om zijn naam te laten vallen, zoals die van ons was toen mijn vader was overleden.. dat heeft mijn moeder pijn gedaan. Maar ik heb het idee dat dat wel goed zit.

In ieder geval blijven bloggen! Ennn... dichten natuurlijk. Goed idee van je om nu dat andere lijstje te gebruiken, tot mijn schande was ik van plan om ook eens een lijstje voor ons te maken, maar dat is er niet van gekomen. Zo gek...

Maar zo zullen we het doen, dan zijn we weer even klaar. Ja, ik kan die stimulans ook gebruiken! Anders ga ik alleen nog maar youtubefilmpjes maken haha. Ook leuk maar nog veel arbeidsintensiever. En nog minder belangrijk :) 

Veel groetjes, tegen de wind in (ik hoor hem nu al aantrekken)!

Florence op 03-01-2018 05:45

Goedemorgen Haba  je eerste dag naar Laura van jaar en pfffffff komt storm dus zal ze mischien heel erg druk zijn

Oeps en ik op fietsie naar werk hoop ik wat kilo's verlies die mogen weg waaien van mijn hahaha

Ik heb rare werkweek mijn Oekariense collega heeft oudjaar een verrassing gekregen zijn vrienden uit Oekarine stonden voor zijn deur hihih

iHij apte me gisteren van kan ik donderdag en vrijdag  vrij krijgen

Dus nu werk donderdag andere collega in de coffiecorner en ik vrijdag middag en zaterdagEn uiteraard vandaag ach moet kunnen hij staat ook altijd voor mij klaar

Ik wens je veel sus6 vandaag  en hoop de storm niet zo erg is als men zwegt buiten en bij Laura hihihih groetjes fijne dag

John op 03-01-2018 06:50

Nee, niemand kon dat verwachten natuurlijk. Zelfs toen de eerste pc's beschikbaar kwamen voor thuis gebruik had ik niet echt het idee dat het zou worden tot wat het nu is. Mijn huidige telefoon kan meer als de eerste pc. Wie dat voorspelt had, was een echte ziener. Veel plezier in de Zak vandaag.

merel op 03-01-2018 21:06

soms mag het om even somber te zijn Haba.  En ja de scherpe kantjes verdwijnen maar het missen dat blijft

wat sterven op of rond een bijzondere dag betreft daar kan ik inkomen. Mijn vader overleed 22 december 2015 en de begrafenis was na kerstmis.  Dus kerst heeft nu voor mij ook altijd iets 'raars'

Floor op 04-01-2018 06:59

Goedemorgen Haba hopelijk zie ik je so en ben je niet weggewaaid, ☄️🌪️🌪️

Want was bij jou ook behoorlijk tekeer gewrrst

Het lukte me bet terug naar huis te fietdrn🚲

Vandaag lekker ff niksen stad in maar dat is om de hoek 

Morgen halve dag werken en zaterdag hele dag

Jij gaat 🛒🛒🛒🛒doen 

Wens je eenn fijne dag👍👍👍

O ja was Laura niet erg druk met die stirm

Dacht nig aan je waren paar gezinnen met kleine kinderen pppfff die waren me toch druk😀😀😀🙋🙋🙋

gerdaYD op 04-01-2018 09:59

Goede morgen Haba en een heel fijne dag gewenst waarin het verdriet je niet te veel zal overmannen! 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl