Geen Gymnastiek

Die houden jullie nog tegoed. Zowel Laura als oma Molly waren gisteren (ik vandaag ook nog) heel erg verkouden, we zijn nog wel even naar de gym toegelopen, lekker dik ingepakt, maar Laura had toen ze er was niet zoveel zin ze wilde liever terug naar huis. Nu met een verkouden hoofd en een loopneus, die steeds weer gesnoten moest worden, is gymmen ook niet zo leuk. Toen kreeg ze ook nog één van de ringen tegen haar koppie en daarom zijn we maar vertrokken. Ik heb er dus geen foto's van. Maar misschien volgende week beter.

Thuis had ze net een nieuw baby born poppenhuis/koffertje om mee te spelen dus dat heb ik maar op de tafel gezet. Nu was dat voor mij wel een erg gepriegel om die kleine popjes steeds aan en uit te kleden, het is zulk klein spul, om dan armpjes en beentjes goed in allerlei kledingstukjes te proppen is best lastig.

En nog moeilijker om de mini flesjes en speentjes in een mondje te stoppen (naast het matje achter de wandelwagen zie je drie speentjes en een flesje liggen) Ook heeft dat kleine spul de neiging om van tafel te rollen en dan is het moeilijk te vinden. Maar ze heeft er heel lang mee gespeeld (ik dus ook)

De popjes zijn kennelijk preuts, want rond het badje hoorde een scherm te staan. Nou ja als ze dan ook nog met hun kleertjes in bad gaan, dat is dan wel het toppunt vind ik ;)

Gelukkig was het binnen warm  en hoefde het popje geen warme jas aan en kon zo in haar zomerjurk mee in de wandelwagen, een rondje over de tafel maken.

Wat is er tegenwoordig toch veel speelgoed tot in de kleinste details nagemaakt van de echte kinderwereld. Nu speelde ik vroeger ook met een poppenhuis dat door een opa voor mijn oudste zus was gemaakt (mijn andere zus en mij heeft hij niet meer meegemaakt) Dat was veel primitiever en we maakten soms van karton wat meubeltjes, maar ach daar hebben we ook veel mee gespeeld en van genoten. Eigenlijk is al dat perfecte misschien minder goed, de creativiteit en fantasie hebben ze niet meer nodig. Maar al met al hebben we met onze verkouden koppies toch leuk gespeeld, Laura en Oma Molly. We kunnen het samen best goed vinden.

 

Reacties

Floor op 01-03-2018 07:42

Goedemorgen Haba nogmaals nee ga pas 8uur fietsen.

Ach ja als je snotter neus en dan nog ring tegen je hoifd

Ja wat een prachtige speelgoed he vind ook zo leuk. Word tijd dat ik kleinkind krijg hihi. En goed we wachten af met gym foto's 

Doei 🖐️🖐️🖐️

mizzD op 01-03-2018 11:20

Ja, het is wel grappig om te zien natuurlijk, die ieniemienie speentjes en flesjes en jurkjes en weet ik wat allemaal nog meer, maar de fantasie zit dan alleen nog in het 'rollenspel'.. met wat ze die popjes laten doen hè. Vroeger had je nog wat meer voorstellingsvermogen nodig tijdens je spel.. en dat ging heel goed.. 'namaak' een speentje in een mondje stoppen.. als je dat deed dan wás het er gewoon, ook al was er niks te zien. :-) Maar zo zijn er nog véél meer dingen veranderd.. tijd valt niet te stoppen.. en als ze het naar haar zin  had, nou, dat is toch het allerbelangrijkste hè, vooral als ze zo verkouden was.. een fijne rustige bezigheid ter afleiding.

Groetjesss!

gerdaYD op 01-03-2018 11:53

Goede morgen Haba.

Wat jammer niu dat zowel je lieveling als jij snipverkouden zijn. Gelukkig hield het jullie niet tegen om er bij gebrek van de gym toch een schitterende namiddag van te maken. Natuurlijk was het gepriiegel met die kleedjes een hele opgave voor je grote handen maar Laura zal maar al te blij geweest zijn dat je er haar bij hebt geholpen!

Heel knappe foto's heb je er van gemaakt, zoveel is zeker!

En verzorg je goed hé, wordt snel weer beter...

willy op 01-03-2018 12:27

geen gym..

dan moet men maar iets anders bedenken Haba

en kleinkin(- eren) houden een mens jong

( ik spreek uit ondervinding)

bterschap gewenst

Marjolijn op 01-03-2018 16:55

Ja, dat is wel klein speelgoed, wel leuk...!

Ook knap werk van de makers...!

Beterschap Haba, hopelijk ben je er weer snel vanaf.

Wolf op 01-03-2018 18:38

Beterschap!Ik speelde altijd graag met speelgoed-boerderijdieren. En ook met ridders en kastelen.

די מריו op 01-03-2018 21:56

Zelf die meubels maken is toch veel leuker en beter. Hopelijk is ze snel weer beter. Het is echt wel loopneuzenweer. 

Love As Always

di Mario 

Clemens op 01-03-2018 22:41

Wat een mooie conclusie, Haba! Lijkt me fijn, zo. Goed om te zien dat ze zich best lang met iets kan vermaken, hè? En heel goed om te zien dat ze zich blijkbaar wel herstelde van die klap tegen haar hoofd... Dat er ook nog bij, terwijl je al ziek bent, bah!!

Beterschap voor iedereen :) 

Sjoerd op 01-03-2018 23:24

Heerlijk toch om naast de ervaringen van nu je eigen beeld neer te zetten....

Florence op 02-03-2018 06:32

Goedemorgen Haba zo mijn weekend is begonnen

Was gisteren niet druk geweest dus heb wat hier en daar schoon gemaakt .

Was vroeg klaar dus mocht ik jwartier eerder weg

Ga je 🏊🏊 ik ga boodschappen doen want Jaap heeft morgen een klus. 

Fijne dag groetjes 🙋🙋🙋

Florence op 03-03-2018 07:37

Goedemorgen Haba gisteravond naar verjaardag van vriendin geweest. 

73 jaar geworden en haar moeder van 95 was er ook

Heb tijd met haar gepraat maar ze weet alles nog woont zelfstandig eigelijk heel dichtbij mij. 

Niet te geloven

Maar goed Jaap staat onder de douche hij gaat voorramen opnemen en we gaan voor houtenluxaflex kijken.

Fijne zaterdag 👍🙋🙋🙋🙋🙋

Mirjam Kakelbont op 04-03-2018 20:52

"Best goed?" Laura en Oma Molly kunnen het hartstikke goed vinden samen!Als kind kreeg ik poppen maar daar had ik een allergie voor (-:Soms hebben kinderen te veel speelgoed om mee te spelen en kunnen ze vaak niet kiezen. Toch kunnen ze beter zelf spelen dan achter een tablet zitten. Dat is pas geestdodend.Je ziet aan Laura's snoetje dat ze niet lekker is.Beterschap voor jullie allebei!

klaproos op 06-03-2018 19:31

ach  at  kleien ding  al net  zo  ziek  als  oma... 't is  toch  wat,

kruip maar  lekker samen onder de wol

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl